Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

ČOKOLADA NA LCHF?

ČOKOLADA na LCHF?
oktober 5, 2018 Pajs
In LCHF/KETO, PREHRANA

7 razlogov, zakaj se ji ne bi smeli odpovedati!

Čokolada:

za mnoge skušnjava, ki se ji ne morejo upreti, nekateri pa nas že od malih nog svarijo pred njenimi vplivi. A kakšna je resnica? 

ČOKOLADA JE DOBRA ZA NAS!

Vendar ne vsaka. Čokolade polne sladkorja, raznih umetnih dodatkov in s skoraj ničelnim deležem pravega kakava nam bodo verjetno res naredile več škode kot koristi, zgodba pa je popolnoma drugačna če se odločimo za PRAVO čokolado. Ja, to je tista temna, pri kateri te prevzame okus kakava, tista, ki jo pustimo, da se nam počasi topi v ustih in nam pričara pravo fantazijo.

Poleg pozitivnega vpliva na brbončice pa ima TEMNA ČOKOLADA (z vsaj 65 % deležem kakava in z zmanjšano vsebnostjo OH-jev, seveda) cel kup drugih pozitivnih lastnosti na naše dobro počutje pa tudi zdravje.

 

1. SRCE IN OŽILJE

Različne študije so pokazale, da redno in zmerno uživanje temne čokolade zniža nivo slabega – LDL holesterola in poviša nivo dobrega HDL – holesterola, pozitivno vpliva na fleksibilnost arterij in preprečuje, da bi se bele krvne celice lepile na žilne stene. Morda je prav zato študija, ki so jo opravljali na Finskem, pokazala, da čokolada pomaga pri zniževanju tveganja za nastanek kapi.

2. DELOVANJE MOŽGANOV

Zaradi flavanolov, ki jih vsebuje kakav, je temna čokolada super hrana za naše možgane. Vpliva na pretok krvi v sivi substanci naših možganov, kar izboljšuje kognitivne funkcije in preprečuje staranje možganov. Strokovnjaki priporočajo uživanje temne čokolade pri Alzheimerjevi bolezni in drugih težavah s spominom ter koncentracijo.

3. KOŽA

Kakavovi flavanoli pozitivno vplivajo tudi na kožo in jo pomagajo varovati pred škodljivimi vplivi sonca. Antioksidanti v temni čokoladi pa zavirajo staranje celic, zato čokolada pomaga pri ohranjanju zdrave, sijoče in mladostne kože.

4. SLADKORNA BOLEZEN IN KRVNI TLAK

Mnoge študije so pokazale, da temna čokolada veča občutljivost na inzulin in posledično lahko izboljša nivo krvnega sladkorja. Podobno so v študiji, v kateri so ljudje dnevno zaužili 25 g temne čokolade ugotovili zmanjšanje krvnega pritiska že po osmih tednih.

5. HUJŠANJE

Temna čokolada lahko pomaga pri uravnavanju občutka sitosti. Če boste 20 minut pred obrokom vzeli košček čokolade in ga pustili, da se vam počasi topi v ustih, bodo hormoni v možganih, odgovorni za nadzor apetita, “sporočili”, da so siti. Tako boste pri obroku zaužili manjšo količino hrane. Dodatno pa košček čokolade po obroku prepreči popoldansko potrebo po raznih prigrizkih.

6. BOGASTVO HRANIL

Poleg antioksidantov in vlaknin v temni čokoladi hkrati najdemo tudi celo vrsto pomembnih hranil: železo, magnezij, baker, mangan, cink, kalij in selen.

7. OBČUTEK SREČE

Temna čokolada vsebuje snov s kratico PEA – gre za snov, ki jo človeški možgani izločajo, kadar smo zaljubljeni. Čokolada je tako ultimativno živilo za dobro počutje, zmanjševanje stresa in več veselja v življenju.

 

In ker LCHF-ovci skrbimo zase, nam niti na pamet ne pride,

da bi se ji odpovedali …

 

Pri Pajsu lahko izbirate med petimi različnimi LCHF ČOKOLADAMI:

> TEMNO ČOKOLADO

> ČOKOLADO, polnjeno z LEŠNIKOVO kremo

> ČOKOLADO, polnjeno s KOKOSOVO kremo

> ČOKOLADO, polnjeno s KAVNO kremo

> ČOKOLADO, polnjeno s POMARANČNO kremo

Čisto VSE vsebujejo NAJMANJ 70 % kakava, so BREZ glutena, laktoze in dodanega sladkorja. Primerne so tudi za PALEO način prehranjevanja ter VEGANE in DIABETIKE. Pri čisto vseh naših izdelkih na prvo mesto postavljamo kakovost sestavin, zato da vam lahko ponudimo NAJBOLJŠE – in pri čokoladah ni nič drugače.

Čokolada za nas ni “junk food” – je sestavni del našega LCHF življenjskega sloga, ki nam omogoča BREZOBRESTNO uživanje v sladkih trenutkih, ko jih potrebujemo.

Delež OH-jev je v vseh naših čokoladah bistveno znižan, slajene pa so z naravnima sladiloma STEVIO in ERITRITOLOM, ki:

  • Sta brez kalorij
  • Ne dvigujeta krvnega sladkorja (GI = 0)
  • Ne povzročata prebavnih težav (kot se to rado zgodi pri nekaterih drugih sladkornih nadomestkih, npr. maltitolu in xylitolu)

In slovita kot najkakovostnejša naravna sladkorna nadomestka!

Naše čokolade imajo tako SKORAJ NIČELNI DELEŽ SLADKORJA:

TEMNA ČOKOLADA ga na 100 g vsebuje SAMO 0,5 g, čokolade s POMARANČNO, KAVNO, LEŠNIKOVO in KOKOSOVO kremo pa LE BORIH 1,1 g sladkorja na 100 g!

Posladkamo se z okusom, nahrani pa nas kvaliteta!

Čokolade in ostale BREZOBRESTNE sladkosti najdete TUKAJ.