ČOKO-SKUTINA brezhidratna tortica (LCHF in KETO)

ČOKO-SKUTINA brezhidratna tortica (LCHF in KETO)
julij 2, 2018 tadej

Ker jo zelo hitro spečeš, brez dolgotrajnih postopkov: delanja biskvita in ločevanja beljakov itd,

…IN ker je BREZ nepotrebnih OH-jev,..jo lahko ŠE hitreje POPAJSAŠ! 

Več o vlakninskih mešanicah za peko brez ogljikovih hidratov, si lahko prebereš tukaj:

  1. Ovračamo mit: Vse predpripravljene mešanice za peko so nevarne in zdravju škodljive.
  2. Kakšen je v resnici vpliv vlaknin na naše zdravje?
  3. Kakšna je funkcija vlaknin v našem telesu in kako njihovo uživanje vpliva na delovanje nekaterih najpomembnejših telesnih procesov?
  4. Okusne in zdrave: Naše mešanice za peko

Tale naša čokoladna mešanica za muffine ima samo 1 g  OH-jev!!  NORO! 

SESTAVINE

Spodnji čokoladni biskvit je narejen iz Muffin mix – ČOKOLADNE mešanice.

Prvo spečemo ta čoko biskvit. V tem primeru, ga pečemo malenkost manj časa (15-20min), ker ga bomo še kasneje pekli s skutino maso.

Zgornja skutina plast pa je narejena iz: 
➡️ 2 jajci
➡️ 250 g skute
➡️ 150 g sirnega -kremnega namaza
➡️ 80 g eritritola v prahu z magnezijem
➡️ strok vanilije ali vanilija v prahu.
➡️ po želji za okras dodate v skutino plast robide.

KUPI SESTAVINE

1

Prvo spečemo ta čokoladni spodnji biskvit. Maso pripravimo po navodilih na deklaraciji.

V tem primeru, ga pečemo malenkost manj časa (15-20min), ker ga bomo še kasneje pekli s skutino maso!

2

Zgornjo skutino plast pa pripravimo tako, da ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trdi sneg. Rumenjake zmešamo s skuto, sirnim namazom, sladilom in vanilijo. K tej mešanici z velikimi krožnimi gibi previdno in počasi primešamo sneg iz beljakov.

3

Maso vlijemo na prej spečen čokoladni biskvit in vse skupaj še pečemo 30-35 min na 180 stopnij celzija.
Čas pečenja lahko niha, glede na tip pečice!

4

P.S. Da se vam zgornja skutina plast lepo zapeče, model prekrijte z aluminjasto folijo.