Cimetovi POLŽKI brez OH - LCHF, KETO, PALEO

Cimetovi POLŽKI brez OH – LCHF, KETO, PALEO
april 19, 2019 Pajs

Če pogrešaš peciva iz pekarn, je tale recept idealen zate!

Uspelo nam je narediti recept za CIMETOVE POLŽKE, ki so skoraj čisto brez ogljikovih hidratov in NE vsebujejo alergenov, zato bodo zadovoljili tudi najobčutljivejše želodčke. 🙂

Glavna sestavina testa je naša vrhunska mešanica ZA PEKO BREZ OH-jev >>

Naši CIMETOVI POLŽKI so:

– BREZ sladkorja.

– BREZ glutena.

– BREZ mlečnin (maslo se lahko zamenja s kokosovim).

– BREZ OH-jev.

– LCHF, KETO in PALEO.

– Primerni tudi za vegetarijance in diabetike.

SESTAVINE za testo:

– 3 jajca
– 40 g stopljene kokosove maščobe
– 2,2 dcl vode
– 1/2 ČŽ vinskega kamna (Za še boljšo strukturo testa!)

SESTAVINE za nadev/premaz:

– 100 g masla
– 1 čž CIMETA v prahu

KUPI SESTAVINE

1

 Testo:

Vse sestavine za testo dobro premešamo. Najprej mešamo z lopatko, nato si pomagamo z rokami. Sestavine mešamo, dokler niso vse sestavine enakomerno razporejene, struktura testa pa čvrsta in enotna.

Testo oblikujemo v kepo in ga pustimo počivati 20 minut.

Med tem pripravimo nadev.

2

Nadev:

Maslo raztopimo in vanj počasi vmešamo še cimet in eritritol.

3

Polžki:

Po 20. minutah testo med dvema peki papirjema razvaljamo do debeline cca. 3 mm.

(Testo se bo med peko res lepo napihnilo, zato ga razvaljamo kolikor tanko le lahko).

Razvaljano testo enakomerno premažemo z nadevom, in ga enakomerno zvijemo. Zvito testo razrežemo – debelina polžkov je prepuščena vam.

Polžke vodoravno postavimo na pekač, obložen s peki papirjem, in jih še enkrat premažemo z mešanico masla, eritritola in cimeta.

Pečemo 20 minut na 180°C.

4

Za konec:

Ohlajene polžke po želji potresemo z eritritolom v prahu z magnezijem in/ali še enkrat premažemo z mešanico za nadev.

Če želimo, da so naši polžki bolj čokoladnega okusa, v maso za nadev dodamo še malo pravega kakava brez sladkorja.