CHIA kruh iz domače pečice - LCHF, KETO

CHIA kruh iz domače pečice – LCHF, KETO
marec 4, 2019 Pajs

Kaj pečeš, da tako lepo diši?

CHIA hlebček!

Tako je dober! Struktura je čisto podobna običajnemu kruhu, kombinacija uporabljenih mok pa poskrbi za neponovljiv okus, ki vas bo očaral.

CHIA hlebček vsebuje polno zdravih vlaknin in je, v primerjavi s konvencionalnimi vrstami kruha, zelo nasiten, zato ga boste pojedli MANJ!

 

CHIA HLEBČEK JE:

– Primeren za LCHF in KETO

– BREZ dodanih sladkorjev

– BREZ glutena

 

Več o naši super razmaščeni CHIA moki preberite TUKAJ.

SESTAVINE:

– 50 g LANENIH semen
– 2 jajci
– 250 g skute
– 20 g bučnih semen
– 15 g pecilnega praška
– 1 čž sode bikarbone
– sol (po okusu)
– cca. 100 ml vode

KUPI SESTAVINE

1

Vse sestavine zmešamo s cca. 100 ml vroče vode in jih s pomočjo multipraktika ali kakšnega drugega pripomočka zamesimo v hlebček.

Mesimo lahko tudi z rokami, vendar priporočamo, da se sestavine najprej zmešajo z mešalnikom, da se enotno razporedijo.

 

2

Oblikovan hlebček potresemo z LCHF moko po izbiri in ga na 170°C pečemo 45 – 50 minut. Pekač ali model za kruh obložimo s peki papirjem.