Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

BREZHIDRATNI ROGLJIČKI BREZ MLEČNIN

BREZHIDRATNI ROGLJIČKI BREZ MLEČNIN
januar 10, 2020 Pajs

Ko zadiši po sveže pečenih rogljičkih …

Imamo recept za fine rogljičke, ki so ČISTO BREZ OGLJIKOVIH HIDRATOV!

Poleg tega pa še:

– BREZ sladkorja.

– BREZ glutena.

– BREZ mlečnin (maslo se lahko zamenja z drugo maščobo).

– BREZ OH-jev.

– LCHF, KETO in PALEO.

– Primerni tudi za vegetarijance in diabetike.

Glavna sestavina testa je naša vrhunska mešanica ZA PEKO BREZ OH-jev >>

Kaj pa polnilo? Tudi za to smo poskrbeli! Izbiraš lahko med med:

JAGODNO MARMELADO brez obresti, ki je slajena samo z eritritolom

PAJSOTELLO, lešnikovim namazom s kar 67% lešnikov

PREMIUM PISTACIJO, namazom iz 100% pistacij

SESTAVINE za testo:

– 3 jajca
– 40 g stopljene kokosove maščobe
– 2,2 dcl vode
– 1/2 ČŽ vinskega kamna (Za še boljšo strukturo testa!)

KUPI SESTAVINE

1

 Testo:

Vse sestavine za testo dobro premešamo. Najprej mešamo z lopatko, nato si pomagamo z rokami. Sestavine mešamo, dokler niso vse sestavine enakomerno razporejene, struktura testa pa čvrsta in enotna.

Testo oblikujemo v kepo in ga pustimo počivati 20 minut.

3

Po 20. minutah testo med dvema peki papirjema razvaljamo do debeline cca. 3 mm.

(Testo se bo med peko res lepo napihnilo, zato ga razvaljamo kolikor tanko le lahko).

Razvaljano testo narežemo na enake dele (velikost po želji, odvisno kako velike rogljičke želimo), na vsak del namažemo žlico ali dve želenega polnila in zvijemo v rogljiček.

Rogljičke postavimo na pekač, obložen s peki papirjem, in jih pečemo 20 minut na 180°C.

4

Za konec:

Ohlajene rogljičke po želji potresemo z eritritolom v prahu z magnezijem in/ali še enkrat premažemo z mešanico za nadev.

Če želimo, da so naši rogljički bolj čokoladnega okusa, v maso za nadev dodamo še malo pravega kakava brez sladkorja.