Skoraj BREZHIDRATNI SVALJKI (njoki) z drobtinami - LCHF & KETO


Izvrsten recept za vse, ki na KETO/LCHF pogrešate babičine svaljke s krušnimi drobtinami in navadnim sladkorjem …

Struktura njokov je enaka kot pri tistih, narejenih po običajnem receptu, po okusu pa so, zaradi dodatka skute, še boljši od klasičnih krompirjevih. Med kuhanjem ne razpadajo in te bodo prav gotovo navdušili!

Namesto drobtin iz bele moke smo za zabelo uporabili naše VLAKNINSKE DROBTINE, ki so brez alergenov in primerne za vse vrste prehranjevanja, prav tako pa so čisto BREZ OH-jev. Več o njih si lahko prebereš TUKAJ >>

Recept je:

  • LCHF, KETO

  • BREZ glutena

  • BREZ dodanega sladkorja

Samo en korak:

Jajce solimo in penasto umešamo. Dodamo skuto in premešamo, če je pasirana, je najboljše s paličnim mešalnikom. Nato dodamo moki, znova premešamo, naprej pa gnetemo z roko. Po potrebi dodamo še malo mešanice za peko brez oh.

Iz testa oblikujemo svaljke in jih skuhamo v osoljenem kropu. Na maslu prepražimo drobtine, h katerim dodamo svaljke in serviramo. Po želji posujemo z eritritolom v prahu. Dober tek!

Kupi sestavine