BREZHIDRATNI BISKVIT


Na 100 g vsebuje SAMO 0,2 g OH-jev!

 

Te enostavno pripravljen biskvit je BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE in BREZ SLADKORJA, ne vsebujejo soje, škroba in niti oreščkov. Pripravimo ga lahko samostojno ali pa ga uporabimo kot biskvit za troto, okrasimo s smetano, sadjem …

Biskvit je LCHF, KETO in PALEO, privoščijo pa si ga lahko tudi DIABETIKI, ljudje s CELIAKIJO in intoleranco na LAKTOZO.

Več o naši 100% naravni mešanici za peko izveš TUKAJ >>

Sestavine:

Najprej:

Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake z vanilijo, 4 čajnimi žličkami olja in polovico sladila, stepemo z ročnim mešalnikom do rahlo penaste konsistence. Dodamo vodo in ponovno premešamo.

 

Beljake stepemo s preostalim sladilom in soljo v trd sneg.

Nato:

Skupaj zmešamo mešanico za peko in pecilni prašek in ju dodamo k mešanici iz rumenjakov. Premešamo.

 

Polovico te mešanice dodamo k snegu iz beljakov in premešamo s krožnimi gibi od dna posode do vrha s silikonsko metlico. Dodamo še preostanek mešanice in ponovno premešamo s krožnimi gibi od dna posode proti vrhu posode.

In na koncu:

Mešanico pečemo v prej segreti pečici na 180ºC približno 35-40 minut. Priporočamo, da pečete v pečici s kroženjem toplega zraka. Če nimamo te možnosti, pokrijemo mešanico z aluminijasto folijo in jo pečemo pokrito s folijo. Folijo odstranimo kakšnih 5 minut pred koncem pečenja.