BREZHIDRATNA TORTICA Z JOGURTOM IN MALINAMI

BREZHIDRATNA TORTICA Z JOGURTOM IN MALINAMI
december 18, 2019 Pajs

Naše stranke so najboljše!

Tale recept smo dobili od Aje, ki si je iz naše MEŠANICE ZA VAFLJE spekla čisto pravo BREZHIDRATNO TORTICO <3

 

Njama! Ko se v brezhidratnem testu združijo jogurt in maline je rezultat lahko samo … božanski!

Občutek pa je še toliko boljši, saj je tortica čisto brez obresti:

– BREZ GLUTENA in SLADKORJA,

– primerna za DIABETIKE,

– 100% LCHF in KETO,

– ter odlična izbira za vse, ki se radi zdravo posladkate in preizkušate nove okuse. 🙂

Hvala, Aja, za ta odličen recept!

SESTAVINE za biskvit:

– 1 jajce
100% STEVIJA V PRAHU (po okusu)
– Žlička pecilnega praška

SESTAVINE za nadev:

– 500 g jogurta (Skyr)
– 50 g malin
*Sestavine zadostujejo za tortni pekač premera 15 cm.

KUPI SESTAVINE

1

Najprej v eni posodi dobro zmešamo vse sestavine za biskvit in maso prelijemo v pekač za torto. Pečemo cca. 20 minut na 180°C.

Medtem ko se biskvit peče v drugi posodici zmešamo jogurt, indijski trpotec in stevijo v prahu. Mešanico postavimo za nekaj minut v hladilnik, da se sestavine lepo povežejo in nadev zgosti.

2

Pečen biskvit pustimo stati približno 10 minut, potem pa čezenj prelijemo jogurtov nadev oz. kremo in postavimo za 10-20 minut v hladilnik.

Ta čas segrejemo maline, da postanejo malo tekoče, in še te prelijemo po torti.

Tortico pustimo čez noč počivati v hladilniku, naslednji dan pa že uživamo v sladkanju brez obresti! Dober tek!

2

NASVETI:

*Da bo krema lepe rumene barve, lahko v maso vmešamo malo jedilnega rumenega barvila (cca. 1/3 tube rumene barve za peko), ali pa namesto tega v maso vmešamo kakšen dodatni rumenjak oz. rumenjak v prahu.

*V kremi lahko želatino zamenjamo z naravnejšo opcijo in uporabimo 1 ČŽ konjak moke. Če se odločimo za konjak moko namesto želatine, jo k masi vmešamo čisto na koncu.

*Za pekač drugačnih dimenzij, ustrezno priredite recept. 🙂 Enako, če se odločite uporabiti kakšno drugo razmaščeno moko.

Naj vam tekne!