Božanska BREZHIDRATNA BUČKINA ROLADA - LCHF, KETO

Božanska BREZHIDRATNA BUČKINA ROLADA – LCHF, KETO
avgust 13, 2019 Pajs

BREZHIDRATNA ROLADA, ki bo prijetno presenetila tvoje brbončice in te navdušila z rahlostjo testa.

Super rešitev za obdobja, ko imamo bučk v izobilju in iščemo nove ideje, kako jih porabiti.

Rolada je BREZ GLUTENA in primerna za LCHF ter KETO način prehranjevanja. 

Recept zanjo nam je poslala Sara, ki ji je s pomočjo naše mešanice za BREZHIDRATNO PEKO uspelo narediti rahlo in okusno testo, ki se zlahka oblikuje.

Hvala, Sara, za poslan recept!

Če imaš prave sestavine, ne potrebuješ ogljikovih hidratov, da bi jed dobro izpadla. Naša mešanica za PEKO BREZ OH-jev je znova pokazala kako raznoliki so njeni načini uporabe. 

Za še več idej za ustvarjanje iz nje KLIKNI TUKAJ >>

SESTAVINE:

– 1 velika naribana bučka (ne ožemamo)
– 5 velikih jajc (ločimo rumenjake in beljake)
– 5 velikih žlic mešanice ZA PEKO BREZ OH-jev
– 1 žlica KONJAK moke
– Ščepec pecilnega praška
HIMALAJSKA SOL in druge začimbe po okusu
– Sveži sir (za nadev)

KUPI SESTAVINE

1

Iz beljakov stepemo trd sneg, v drugi posodi pa zmešamo vse preostale sestavine. Nato postopoma v maso iz bučk dodajamo beljakov sneg.

Maso razporedimo v velik pekač in pečemo cca. 20 min na 200°C.

Vzamemo iz pečice in na rahlo zvijemo v vlažno kuhinjsko krpo za cca. 30 min. Ohlajen biskvit previdno odvijemo, namažemo s poljubnim nadevom (Sara je uporabila sveži sir) in ponovno zvijemo.