BELJAKOVINSKI MINI DONUTI - FIT & KETO
Mini beljakovinski krofki, preliti s čokolado BREZ SLADKORJA.
Kaja iz fitjourneyk je z nami delila recept za slastne donute – male ameriške krofe, ki si jih kljub njihovi slastnosti brez slabe vesti lahko privoščiš pred, med in po pustnem času.
V receptu je uporabljena naša KONOPLJINA razmaščena moka, ki je v kar 40% sestavljena iz rastlinskih beljakovin, z njo pa lahko pečeš in ustvarjaš sladke in slane FIT recepte ali pa jo uporabljaš na enak način kot bi proteine v prahu. Več o njej si preberi TUKAJ >>
Recept je:
– BELJAKOVINSKI in FIT
– Primeren tudi za KETO in LCHF
– BREZ GLUTENA
– BREZ dodanega SLADKORJA
Sestavine za 8 donutov:
10 g KAKAVA v prahu brez sladkorja
20 g ERITRITOLA V PRAHU z magnezijem
Noževa konica pecilnega praška
1 jajce
50 ml mleka (mandljevega oz. po izbiri)
100 g skyr jogurta
40 g proteinov v prahu ali RAZMAŠČENE MOKE po izbiri
(LEŠNIKOVE, OREHOVE, MANDLJEVE ali MAKADAMIJEVE)
25 g KONOPLJINE razmaščene moke
50 g TEMNE ČOKOLADE brez sladkorja (za glazuro)
Priprava donutov:
Suhe sestavine (moka, beljakovine, pecilni prašek, eritritol) zmešamo posebej in mokre (jajce, jogurt, mleko) posebej. Mokre sestavine postopoma dodajamo k suhim in zmešamo, da nastane homogena zmes.
Z žlico nadevamo maso v modelčke za donute. Mase ne nadevamo čisto do vrha, saj donuti med peko narastejo. Pečemo v prej segreti pečici na 180°C približno 12 minut.
Priprava čokoladne glazure:
Donute pustimo, da se ohladijo in nato pripravimo glazuro. Temno čokolado brez sladkorja stopimo na vodni kopeli (lahko dodamo tudi malo kokosove maščobe) in jo prelijemo čez hladne donute. Po želji jih lahko okrasimo tudi z grobo mletimi oreški, koščki čokolade …
Dober tek!