BELJAKOVINSKI ČOKOLADNI SLADOLED - VEGANSKI


Poletje je tu, kopalke imamo, manjka nam še … Domač BELJAKOVINSKI sladoled!

Naša verzija domačega sladoleda je BREZ MLEČNIN, BREZ dodanega SLADKORJA in polna zdravih beljakovin. Ampak brez skrbi: Po okusu čisto nič ne zaostaja za tistimi, ki so polni sladkorjev in laktoze. Za pripravo našega sladoleda pa potrebuješ samo štiri sestavine! Super, a ne?

V receptu ne pozabi na: VEGANSKE BELJAKOVINE z okusom ČOKOLADE

Pajs brez obresti veganske beljakovine so pridobljene po naravnem postopku, izključno iz kaljenih zrn rjavega riža. Pri proizvodnji uporabimo vse dele zrna, kar nam da popolne rastlinske beljakovine, ki vsebujejo vseh 9 esencialnih aminokislin. Brez glutena, laktoze, soje, dodanega sladkorja in živalskih sestavin!Vsebnost beljakovin: NAJMANJ 71% . Več o naših VEGANSKIH BELJAKOVINAH lahko prebereš TUKAJ >>

SLADOLED JE:
-NIZKOHIDRATEN, BELJAKOVINSKI
– VEGANSKI
– BREZ dodanega SLADKORJA
– BREZ GLUTENA in LAKTOZE

Sestavine:

*Nujno uporabimo eritritol v prahu z magnezijem, saj je edini, ki ne kristalizira v hladnih jedeh!

Samo en korak:

Najprej zelo drobno nasekljamo čokolado. Nato eritritol v prahu zmešamo s 300 – 400 ml vode in segrevamo, dokler se sestavini ne povežeta v sirupu podobno zmes. Odstavimo z ognja in primešamo še čokolado.

Preostanek vode (100 – 200 ml) zmešamo z beljakovinami v prahu. Vodo počasi dodajamo beljakovinam in ves čas močno mešamo, da preprečimo nastanek grudic.

Obe zmesi v eni skledi zmešamo skupaj – po želji lahko dodamo tudi kakšne oreščke ali druge dodatke – in skledo čez noč postavimo v hladilnik. Zamrznemo ga pol ure pred serviranjem in nato postrežemo. Dober tek!

Kupi sestavine