LCHF Profiteroli PRINCESKE - LCHF, KETO


S pomočjo Fani , nam je spelo narediti recept za LCHF PRINCESKE (Profiteroli), ki so skoraj čisto brez ogljikovih hidratov in NE vsebujejo alergenov, zato bodo zadovoljili tudi najobčutljivejše želodčke. 🙂

Glavna sestavina testa je naša vrhunska MANDLJEVA RAZMAŠČENA moka >>

Princeske so:

– BREZ sladkorja.

– BREZ glutena.

– BREZ nepotrebnih OH-jev.

– LCHF, KETO, FIT.

– Primerne tudi za vegetarijance in diabetike.

Sestavine za "paljeno" testo:

Sestavine za kremo in smetano:

  • 300 ml smetane (200 ml se porabi za kremo in 100 ml za stepeno smetano)

Priprava "Paljenega" testa:

V posodici segrejemo vodo z maslom. Ko se maslo stopi, dodamo moko in mešamo. Nato dodamo še indijski trpotec in še vedno mešamo. Postopno primešamo še dva stepena jajca.

Počakamo 5 minut, da se masa lepo poveže.

Maso nadevamo v dresirno vrečko (vrečko za brizganje) in na pladenj, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo enakomerno velike kupčke.

V segreti pečici na 180°C pečemo cca. 10 minut. Nato odpremo pečico, da izhlapi para in povečamo temperaturo pečice na 200°C in pečemo še nadaljnjih 10 minut.

Počakamo, da se kupčki ohladijo in jih prerežemo na polovico.

Priprava kreme:

Smetano, vodo in maslo segrevamo nad rahlim ognjem.

V drugi posodi stepemo jajca z eritritolom. Ko se maslo stopi z zajemalko vzamemo nekaj tekočine in jo dodamo jajcem, da izenačimo temperaturo. Potem vse skupaj prelijemo v posodo nad ognjem. Maso neprestano mešamo z metlico.

Ko zavre, odstavimo, vendar z mešanjem ne prenehamo. Nato zopet vrnemo nazaj na štedilnik, da se zgosti skoraj kot puding. Odstavimo, vmešamo želatino (pripravimo po navodilih na vrečki) in postavimo na hladno za nekje cca. 15 minut. Masa mora biti dokaj kompaktna, da ne kaplja iz dresirne vrečke.

Priprava stepene smetane:

Smetano stepemo z električnim mešalcem in ji za trdnost dodamo nekaj želatine fix.

Sestavljanje PRINCESK:

Na spodnjo polovičko “paljenega testa” s pomočjo dresirne vrečke vbrizgamo kremo. Na kremo vbrizgamo smetano in prekrijemo z zgornjo polovičko “paljenega” testa.

Za piko na i, princeske posujemo z eritritolom v prahu z dodatkom magnezija.