ŠPANSKI VETRCI BREZ SLADKORJA


CELOTEN RECEPT ima SAMO 31 kalorij!

To pomeni, da ima CEL PLADENJ naših španskih vetrcev skupaj le ubogih 31 kcal! Fantastično, a ne?

In še nekaj je zelo super: Ni ti treba ločevati beljakov od rumenjakov, da narediš španske vetrce … Enostavno uporabiš naše naravne beljake v prahu in se izogneš packanju in ugotavljanju, kam z odvečnimi rumenjaki. Beljaki v prahu niso nič drugega kot naravni beljaki, ki smo jih posušili in zmleli, da ti olajšamo nadležne postopke priprave peciva.

Za cel pladenj španskih vetrcev potrebuješ SAMO 9 g beljakov v prahu! Več o njih si lahko prebereš TUKAJ>>

 

Pomembna podrobnost: Če želiš, da ti recept uspe kot mora je nujno, da za pripravo uporabiš eritritol v prahu z magnezijem. To je namreč edini eritritol, ki nikoli ne kristalizira, kar je nujen pogoj, da španski vetrci bez sladkorja uspejo.

 

Naš recept za španske vetrce je:

  • BREZ SLADKORJA
  • LCHF, KETO, PALEO
  • BREZ GLUTENA
  • Primeren za DIABETIKE

Sestavine za pladenj vetrcev:

Samo en korak:

Pečico segrejemo na 100°C in pekač obložimo s papirjem za peko.

Beljake v prahu prelijemo z odmerjeno vodo in jih stepemo v čvrst sneg. Nadaljujemo s stepanjem in postopoma dodajamo eritritol v prahu z dodatkom magnezija, nazadnje pa še ščepec soli.

Stepamo pri najvišji hitrosti še 7 do 8 minut, da dobimo lepo bel in čvrst sneg. Sneg zajemamo z žlico (1 žlica = 1 vetrc) in ga polagamo v pekač, vmes pa puščamo nekaj prostora. Vetrce pečemo oz. sušimo 90 minut.

Dodatni napotki:

* Vrata pečice naj bodo med pečenjem oz. sušenjem vetrcev priprta. Tako lahko vlaga izpareva iz pečice. Najboljše, da med vratca in pečico nastavimo ročaj kuhalnice.

* Obvezno je, da se uporabi eritritol v prahu z dodatkom magnezija, saj z navadnim kristalnim eritritolom ti vetrci žal ne bodo uspeli.

* Za še lepšo obliko vetrcev lahko stepene beljake napolnimo v dresirno vrečko, če te nimamo, si lahko pomagamo s čisto vrečko za shranjevanje živil, tako da ji odrežemo majhen košček kota. Zmes v lepih oblikah nabrizgamo na pekač.

Kupi sestavine